top of page

Tips voor een geslaagde fotoshoot!


Binnenkort staat je fotoshoot gepland... een beetje spannend, niet?

Wij helpen je graag om er een leuke ervaring van te maken zodat je er achteraf met een goed gevoel aan kan terugdenken.

Wij hebben enkele tips voor je verzameld om je te helpen het meeste uit je shoot te halen.KLEDIJ

Draag eerder sobere kleding. Vermijd drukke prints, grote logo’s, streepjes, bloemen of tekst. Hou het simpel! Bij een goed portret gaat de aandacht naar jou, niet naar de kleding die je draagt.

Let op met té trendy kleding, dat wil zeggen kleuren etc. die té modegevoelig zijn. Ook al ben je nu helemaal mee met de mode, over enkele jaren vind je de trends van nu misschien té gedateerd.

Vermijd kledij met korte mouwen, kies eerder voor lange of driekwart mouwen. Onbedekte armen vragen te veel aandacht op de foto, lange mouwen komen eleganter over.

Bij groepsfoto’s of portretten voor gebruik op een website: stem jullie kledij op elkaar af zodat niemand eruit springt omwille van bijvoorbeeld een felle kleur wanneer de anderen sobere kleuren dragen. Zo krijg je een mooi geheel, in de groepsfoto of in de afzonderlijke portretten.

Als het bij je persoonlijkheid past, kan je gaan voor felle kleuren. Het is echter eerder de regel om dat te vermijden. Voor portretfotografie zijn sobere kleuren het best. Ook hier geldt: laat de kleuren die je draagt, zo weinig mogelijk de aandacht afleiden.

Schoenen zijn minder belangrijk, deze worden zelden gefotografeerd bij portretshoots. Ook hier gelden anderzijds de regels rond soberheid. Zorg wel dat ze gepoetst zijn.

Zorg dat je kledij gestreken is en vrij van pluisjes. Kreuken, pluisjes en vlekken vallen op de foto hard op.

HAARTOOI

Draag je haar zoals je het gewoon bent (tenzij voor een fashion- of glamour-shoot). Een speciale coupe kan mooi zijn, maar als je je haar meestal anders draagt, kan je er achteraf spijt van krijgen.

Ga enkele dagen voor de shoot naar de kapper zodat je haar de tijd heeft om op een meer natuurlijke manier te vallen. De meeste mensen zijn pas enkele dagen na de knipbeurt echt tevreden.
MAQUILLAGE

Overdrijf niet met maquillage. Zorg dat je jezelf blijft. Maquillage is geen must, zeker niet als je het niet gewoon bent. Je ogen een beetje accentueren kan wel, dan komen ze er sterker uit.


Puistjes en wondjes hoef je niet te verstoppen, wij toveren ze weg tijdens de beeldoptimalisatie achteraf.


Epileer je je wenkbrauwen, overdrijf dan zeker niet. Ook dit is een modeverschijnsel. Ogen, mond en wenkbrauwen bepalen je expressie.

Gebruik geen poeder foundation als basis voor je maquillage. Voor een

fotoshoot kan je beter een goede, mat-makende crème gebruiken.

Let op met te felle kleuren: weer zo’n modeverschijnsel. Wie weet gebruik je binnen enkele jaren zachtere kleuren.ALGEMEEN

Zorg dat je goed uitgeslapen bent zodat je een frisse, heldere uitstraling hebt. Drink de avond voor de shoot voldoende water. Heb je een feestje de dag ervoor? Drink zeker niet te veel alcohol.

Maak je zeker geen zorgen over de fotoshoot! Ontspan je goed op voorhand. Tijdens de sessie in de studio zetten wij graag je favoriete, ontspannende muziek op.

EN VOORAL... WEES JEZELF EN GENIET VAN JE FOTOSHOOT!

Tot snel!

Kristel
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page