top of page

Regen op je huwelijksdag? Graag!

Regen op je huwelijksdag? Graag!Je wilt het wellicht liever niet, maar geloof me: regen op je huwelijksdag zorgt voor magie!

Niet overtuigd? Ik geef je graag 11 redenen om op regen te hopen!


Je kan bridezilla-gewijs je huwelijk tot in de puntjes voorbereiden: het enige dat je niet onder controle hebt -buiten dan het antwoord van je partner ;-) - is het weer, zelfs al plan je je huwelijk met opzet in het midden van de zomer.

Maar wist je dat regen op je trouwdag echt zo slecht niet is? Laat je overtuigen door deze elf redenen.

1. Regen zorgt voor unieke foto’s. Het licht is zachter en werpt een natuurlijke romantische filter over je beelden, die je onmogelijk krijgt op een zonnige zomerdag. Sta je open voor een humoristisch tintje: accessorize! Paraplu’s en regenbotten zijn hip.


2. Regen is eigenlijk op zich heel romantisch. Samen schuilen, dicht bij elkaar of samen door de regen lopen, heerlijk toch?


3. Koos je voor verse bloemen? Prima keuze op een regendag: je boeket blijft de hele dag fris, tot op het avondfeest. Geen verdorde, verlepte boel! Bovendien kan een fotograaf de regendruppels op de bloemblaadjes in the picture zetten. Zie je het al voor je?


4. Een verhaal om te blijven vertellen, ook daarvoor zorgt de regen. Op je trouwdag zelf misschien minder leuk, maar ooit komt het moment waarop je er de lol van kan inzien. Met je hakken door de plassen, of het zorgvuldige werk van je kapper -waarvoor je pijnlijk vroeg was opgestaan- dat ten prooi viel aan de wind? Ook dat geeft leuke foto’s. De pret achteraf is des te groter.


5. En na de regen? De regenboog! Een pot goud levert die misschien niet op, maar wel prachtige foto’s.6. Regen op je trouwdag brengt geluk al lijkt het omgekeerde waar. Een schipper heeft maar wat graag regen op zijn nieuwe koorden. Het water zorgt ervoor dat de knopen steviger zijn en nooit meer los komen. Mooie metafoor voor het huwelijk, toch?


7. Als het regent wil iedereen je dag geweldig maken, ook je leveranciers. Iedereen doet nog meer dan anders zijn uiterste best voor je.


8. Regen brengt mensen samen. Ja, over het weer praten lijkt wat banaal, maar het werkt heel verbindend. Jouw beste vriendin knoopt zo heel makkelijk een praatje aan met de oude nonkel van je partner, over: het weer. Samen vechten tegen de wind of samen dansen in de regen: het geeft een andere vibe aan je feest!
9. Trouwen op een hete zomerdag is ook niet alles: je te pletter zweten in je kostuum of je trouwkleed, zatte nonkels met okselvijvers of nichtjes die na een glas bubbels al oververhit zijn? Een paar graden frisser of een verkoelende plensbui kunnen ook heel erg welkom zijn!


10. Regen zorgt ervoor dat graspollen gaan liggen: geen vervelend gesniffel en genies tijdens je plechtigheid en geen rode ogen op de trouwfoto. Als je trouwfeest dus in het midden van het allergieseizoen valt, dan kan je misschien best hopen op wat regen!


11. Heb je er al bij stilgestaan dat in films heel veel innige kussen worden uitgewisseld in de stromende regen? Ik wil het gerust blijven herhalen: regen = romantiek! (Daar zitten ook hele mooie foto’s in!)Regen op je trouwdag? Laat dus maar komen! De druppels zorgen voor wat extra romantiek, je fotograaf zorgt voor de herinneringen.


Tip: Ik kan en wil je fotograaf zijn! ;-)

Let's fly!Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page