top of page

10 redenen om niet te besparen op een huwelijksfotograaf!
Beste bruidspaar,

Op je huwelijksdag wil je dat alles perfect is: een sprookjesachtig trouwkleed, de perfecte locatie met gedetailleerde decoratie,  de sprankelendste bubbles en een dj die weet hoe hij een feest op gang moet brengen.

We zijn niet allemaal miljardair en beseffen dat we ergens op moeten besparen. Mijn ervaring leert me dat het budget voor de professionele fotograaf snel geschrapt wordt. En laat nu net dàt zijn waar je niet op mag besparen. Waarom? Met deze 10 redenen vertel ik je waarom een professionele huwelijksfotograaf écht hoog op je prioriteitenlijst moet staan.

Reden 1 | Herinneringen zijn onbetaalbaar.

Wat zijn jullie herinneringen je waard? Idd, alles! Herinneringen zijn namelijk onbetaalbaar. Het klinkt cliché en het mag cliché zijn. Vraag maar aan jullie ouders of grootouders. Ze stralen als ze het album nog eens bovenhalen! Trots tonen ze jullie de foto’s en halen herinneringen op alsof de tijd is stil blijven staan. Stiekem, zonder dat jullie het zien, pinken ze een traan weg. De trouwfoto’s zijn uiteindelijk het enige tastbare dat overblijft van jullie huwelijksdag en wil je je kunnen vasthouden aan jullie herinneringen van die dag. Grijp die kans!

Reden 2 | De beste investering is die in jezelf.

Je kunt nog veel meer met jullie trouwfoto’s doen dan er alleen maar naar kijken. Het is een investering voor jezelf, voor jullie als koppel, van die dag, voor iedereen die jullie graag hebben. Wist je dat je de foto’s kan inzetten om jullie bedanktingskaartjes te maken? Of zelfs gasten-geschenken op de dag zelf? Ook j

ullie ouders en de getuigen kan je plezieren met een mooi fotocadeau. Zo kunnen zij ook blijven nagenieten.

In je huis kan je dan weer de muren aankleden met foto’s als wanddecoratie. Zo ziet elke persoon die jullie bij jullie thuis uitnodigen hoe jullie die dag straalden! Ik zie die brede glimlach al op jullie gezicht!

Reden 3 | Je betaalt voor professionaliteit.

Een professionele huwelijksfotograaf houdt rekening met jullie wensen. Willen jullie tijdloze romantische foto’s?


Of gaan jullie voor trendy foto’s met een knipoog? Of mag het net wat stouter zijn?

Door de jarenlange ervaring kan ik me (onzichtbaar) bewegen tussen jullie gasten om spontane reportage te maken. 

Daarnaast blijf ik me bijscholen tijdens masterclasses en ben ik op de hoogte van de laatste trends.

Reden 4 | Ervaring is de sleutel!

Een professionele huwelijksfotograaf heeft ervaring en ziet de juiste momenten. Je hoeft je niet in honderden onnatuurlijke poses te zetten. Een professionele fotograaf kan jullie blik vangen wanneer het nodig is.

Oòk wanneer jullie het niet zien. Het resultaat: foto's waarop jullie staan zoals jullie echt zijn en waar jullie liefde voor elkaar vanaf spat. Iedereen mag het zien!

Reden 5 | Een professionele huwelijksfotograaf zorgt ervoor dat jullie stralen! 

Op je huwelijksdag relaxen? Uiteraard! Je bent die dag al op je mooist en een professionele huwelijksfotograaf fotograaf weet ook nog eens hoe hij of zij jullie het beste op de trouwfoto’s krijgt. Hij of zij heeft namelijk de kennis van waar het licht komt, brengt je op je gemak en tovert je relaxte glimlacht op de foto. Geloof me, je zal er er prachtig uit zien op de foto’s, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Reden 6 | Een professionele vakfotograaf ziet het kleinste detail.

Terwijl jouw aandacht bij de gasten en jouw kersverse man of vrouw ligt, maakt de fotograaf een fotoreportage van alles wat er te zien is en wat er gebeurt. De prachtige bloemen, de unieke ringen en de traan van oma. Of heeft het bruidskindje plots 1 sok aan? Of rent er plots een paard over het terrein? Professionele fotografen grijpen die momenten die je op dat moment over het hoofd ziet. Als je dan nadien door het album bladert is de verwondering des te groter!

Tijdens het fotograferen denk ik creatief mee om van het album een persoonlijk kunstwerk te maken.

Reden 7 | Weer een ding minder om over na te denken.

Op je eigen huwelijk wil je eigenlijk alleen maar stralen. Met een professionele fotograaf naast je, heb je een zorg minder. Hij of zij is als het ware jullie fotografische bodyguard en zal elk detail gezien hebben.  

Met een professionele fotograaf bespaar je uiteindelijk ook tijd op de dag zelf. Want je hoeft echt geen uren uit te trekken om enkele foto’s van jullie te laten maken. Een professional weet wat mooi is, en welk licht hij moet gebruiken om je mooiste kant te belichten.

Reden 8 | Een goede voorbereiding is het halve werk.

Voor de grote dag aanbreekt is er uiteraard nog werk aan de winkel. Tijdens een intake gesprek bespreek je het draaiboek van de dag. Elke minuut wordt besproken. Een huwelijksfotograaf heeft namelijk veel huwelijkservaring en kan je helpen met eventuele details van de dag, waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

Ik luister naar jullie verhaal. Met wie willen jullie op de foto? Waar willen jullie de huwelijksfoto’s maken. Om hoe laat moeten we bij het gemeentehuis zijn? Wanneer komen de eerste gasten? Fotografeer ik al tijdens het aankleden van de bruid en zal ik de bruidstaart om middernacht zien? Wat willen jullie écht? Alles bespreken we tot in de puntjes.

En, niet onbelangrijk, het moet klikken tussen jullie als bruidspaar en mij als fotograaf. Jullie willen enerzijds een fotograaf waar jullie je op jullie gemak bij voelen en anderzijds wil ik ook een fijne dag! Stel dat we beseffen dat het niet zou klikken, dan help ik jullie graag verder met het zoeken naar een professionele fotograaf die wél bij jullie past.


Reden 9 | Proef de sfeer van de huwelijksdag.

De jurk, de decoratie, de uitnodigingen, de zaal, … Jullie geven een héél bedrag uit. Als jullie zoveel geld uitgeven aan jullie huwelijksfeest dan wil je ook dat je de sfeer van die dag terugziet in de foto's. Details van het trouwkleed, de trendy bloemen, de mooie versierde borden, de vele decoraties en uiteraard het ja-woord. Ook de gasten zien er op hun best uit.

Kortom: je wil de sfeer van de dag herbeleven, koesteren en beschermen. Wat is er leuker dan nadien je foto’s van je huwelijk te herbekijken. Vraag het maar aan jullie ouders en geloof me, dat is een kunst.

Reden 10 | Je betaalt voor kwaliteit.

De duurste camera kopen is geen kunst. Duizenden foto’s maken op een huwelijksdag ‘want er zullen dan wel een paar goede foto’s tussen zitten’, is geen kunst. Er is een reden waarom fotografie wél kunst is en waarom een professionele fotograaf de kunstenaar is. Hoe de fotograaf dit doet, dat is hun geheim.

Ik kan je wél verzekeren dat ik voor elk bruidspaar een uniek foto-verhaal schrijf en elke afwerking met hoogtste kwaliteit aflever zodat het lijkt alsof jullie trouwfoto’s recht uit ‘de boekskes’ komen. Ik vind het een privilege dat ik als professioneel fotograaf op één van jullie belangrijkste dagen mag zijn, dus jullie verdienen kwaliteit!Ik wil jullie dag graag mee beleven!

Kristel.


Meer info vinden jullie op www.weddingpicture.be!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page