top of page

WINNENDE FOTO SPIDER AWARD

Persbericht : Boomse fotografe Kristel Nijskens scoort in Los Angeles.

 

LOS ANGELES – Professioneel fotografe Kristel Nijskens uit Boom, België viel in de prijzen tijdens de 14de jaarlijkse Black & White Spider Awards in de categorie ‘Children of the world’

Tijdens een prestigieuze ceremonie op zaterdag 12 oktober 2019 werden de genomineerden en de winnaars bekend gemaakt. Dit live online gala is het jaarlijke hoogtepunt van de zwart-wit fotografie en werd bijgewoond door talloze marktleiders uit de wereldwijde fotografiewereld.

De grootste namen uit de foto-industrie mochten jureren, namelijk:  Musee de l'Elysee, Lausanne; The Guardian, London; Contrasto Galleria, Milan; Travel/Discovery Channel, New York; Harper's Bazaar, UK; Portuguese Center of Photography, Porto; Aeroplastics Contemporary, Brussels; Silvan Faessler Fine Art, Zurich; ADK Creative One Inc., Tokyo; Galerie Hubert Winter, Vienna; Conny Dietzschold Galleries, Sydney; en Pereira O'Dell uit New York. 

 

“Tijdens mijn professionele carrière heb ik al veel mogen jureren, het is de eerste keer dat ik dat doe voor de Black & White Spider Awards en ik ben verbijsterd over de kwaliteit van de foto’s die werden ingezonden. Daardoor was het uitermate moeilijk om de winnaars te selecteren.  Ik wil dan ook de relevantie en de impact van deze wedstrijd  benadrukken. De Black & White Spider Awards hebben het hoogtste international niveau.” zegt jurylid Bernardino Castro, Directeur van het Portuguese Center of Photography (CPF), Porto.

 

Raquel Duarte, Senior Art Producer bij Peraira O’Dell, New York voegt toe:   “Ongeziene professionele inzendingen, het was een eer om deze kwaliteitsfoto’s te mogen beoordelen.”

 

“Het is een ongelooflijke prestatie om uit de 6418 inzendingen uit 73 landen te worden geselecteerd. “ zegt Basil O’Brien, de creatieve directeur van de Black & White Spider Awards. “Kristel Nijskens’ ‘Don’t Mess With Me’ is een uitzonderlijk beeld dat is opgenomen in de categorie ‘Children of the World’. Dit beeld vertegenwoordigt zwart-witfotografie op zijn best en we zijn verheugd om haar in deze categorie een eervolle vermelding te geven."

 

Kristel is uiteraard zeer blij met deze prijs. “Net geen gouden, zilveren of bronzen medaille, maar ik ben méér dan trots. En... voor de eerste keer ben ik blij om een ‘spin’ te zien”, lacht ze.

 

De Black&White Spider Awards is de toonaangevende internationale onderscheiding voor uitmuntendheid in zwart-wit fotografie. Deze awards zetten een schijnwerper  op de beste fotografen ter wereld en eren de beste zwart-wit beelden.

bottom of page